Over

Elle Lepoutre - photo by Sofie DelvauxElle Lepoutre (1974) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (audiovisueel ontwerp) en de Schrijversvakschool Amsterdam (scenario en proza). Bovendien deed ze een propedeuse Journalistiek in Tilburg en de post-HBO Beroepskunstenaar in de Klas aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam.

Schrijven is ook een soort studeren: altijd weer puzzelen hoe het verhaal beter kan en spannender. In 2007 verscheen Elle’s eerste boek, Mari leeft, een autobiografische roman over een meisje in een ziekenhuis. In 2012 volgde het eerste kinderboek: Eiland van Keila en in 2017 deel 2 uit deze reeks: Eiland in de Drup. Marianne Eijgendaal illustreerde de boeken. Momenteel werkt ze aan een roman die zich in de toekomst afspeelt (werktitel: SYNC) en haar derde kinderboek Het geheim van de Mosterdburcht.

Een verhaal is een weergave van de werkelijkheid, in welke vorm dan ook. Elle schrijft voor volwassenen en voor kinderen. Ook maakt ze interviews om verhalen van anderen tot leven te brengen. Daarnaast houdt ze voorleessessies en workshops op scholen en boekwinkels rondom haar boeken.

Elle woont in Amsterdam met haar man, zoon, de windhond Bliksem en twee gemoedelijke cavia’s. Haar studio is in het centrum, onder het spoor. Ieder uur hoort ze de Thalys en de Intercity Direct overkomen, een rustgevend achtergrondgeluid. Op mooie dagen kun je haar buiten vinden, lunchend met collega schrijvers en illustratoren op een bankje in de zon.